Rodzi­me jabłka.

jabłkaCo pią­te jabł­ko na euro­pej­skim sto­le pocho­dzi z naszych sadów. Jeste­śmy trze­cim, po Chi­nach i Sta­nach Zjed­no­czo­nych, pro­du­cen­tem tych owo­ców na świe­cie. Nie­ste­ty na Pol­skich sto­łach jest to owoc czę­sto niedoceniany.
Naukow­cy z Flo­ri­da Sta­te Uni­ver­si­ty wyka­za­li, ze jedząc codzien­nie 2 jabł­ka moż­na o 25% zmniej­szyć poziom złe­go cho­le­ste­ro­lu. Po 6 mie­sią­cach takie­go uzu­peł­nia­nia die­ty kobie­ty z pod­wyż­szo­nym wcze­śniej pozio­mem cho­le­ste­ro­lu mia­ły wyni­ki, któ­re trud­no by osią­gnąć zwy­kły­mi lekami.

A.W.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


two − 1 =